Online Media

Wanneer je als ondernemer de synergie inziet van de combinatie van offline en online bedrijfsvoering, dan is het inzetten van online media een no-brainer.

Online Marketing kan op vele manieren, zowel technisch als creatief. Technisch via bijvoorbeeld zoekmachineoptimalisatie (SEO) en online adverteren. Creatief via de inzet van Social Media accounts, een blog, nieuwsbrief, incentives, emails, apps (mobile marketing), software en dergelijke. Ik focus me op het creatieve deel.

Ik voorzie jou van online media om jouw boodschap zo krachtig mogelijk, en met een zo'n groot mogelijk bereik, over te brengen.

Hieronder zie je een impressie van de vele mogelijkheden. Zoek je iets wat hier niet tussen staat? Of zoek je zelfs iets waarvan je je überhaupt af vraagt of het wel mogelijk is? Ik houd een uitgebreide collectie bij van alle bestaande en nieuwe gadgets en software en blijf actief op de hoogte van nieuwe online media. Dus de kans is heel groot dat ik je kan helpen!

En ken ik het ook nog niet, dan ga ik het voor je zoeken (of zelf -laten- maken): ik hou wel van een uitdaging :) Neem vrijblijvend contact met me op.

ONLINE PROGRAMMA'S, INFOGRAPHICS, APPS, WEBINARS ETC.

'Dat is nu het mooie van het online zaken doen: de mogelijkheden zijn eindeloos, zo ook het bereik'


# Online programma
Vandaag de dag zie je het steeds vaker dat bestaande programma's een virtuele variant krijgen. Stel dat je een coaching programma hebt ontwikkeld of een voeding en/of lifestyle programma, dan is dit iets wat je ook online in kunt zetten door hier een virtuele variant van te maken. Dit maakt je locatie onafhankelijk en vergroot je bereik, en dus impact, aanzienlijk. Dit kan via email, Social Media of ingebouwd in een besloten deel van je website, waar je klanten op in kunnen loggen met een wachtwoord, al dan niet tegen betaling. Dan wordt het een zogenaamde membership site. Zodra daarin veel gebruikers actief zijn kun je van daaruit een community opbouwen.

# Infographic
Een Infographic is een perfecte manier om op een korte en bondige wijze enerzijds informatie in de vorm van tekst (info) en anderzijds beelden (graphic) weer te geven. Ideaal om zowel beelddenkers als woorddenkers aan te spreken. Vooral op Social Media werkt dit erg goed, aangezien dit veelal prikkelt om dergelijke posts te liken en te delen gezien de opzet en vormgeving. Ook is dit makkelijk in emails of nieuwsbrieven te verwerken. Als je tegelijkertijd zorgt voor een vormgeving die aansluit bij jouw branding, dan versterken de diverse online media elkaar en creëert dit synergie.

# App
Een app is dé manier om direct contact met je (potentiële) klanten te hebben, zonder dat je in hun vaak overvolle mailboxen belandt. Daarnaast kun je door middel van de content met hen een relatie opbouwen, leads genereren, je mailbestand exponentieel laten groeien en je overige (online) producten en diensten verkopen. Zie App Design voor meer informatie.

# Skype coaching, webinars etc.
Er is ontzettend veel handige software voor handen, om te creëren, te delen en te verbinden. Zoals Skype, waarmee je via internet kunt bellen, inclusief live beeldverbinding. Dit zou je ook kunnen inzetten om online te vergaderen of coaching sessies te houden. Wil je iets soortgelijks maar dan met (veel) meer mensen? Denk ook eens aan webinars, dit zijn online seminars. Deze lenen zich uitstekend voor online workshops, groeps coaching e.d.

In de websites die ik bouw, kan ik bijvoorbeeld een online boekingsmodule installeren. Zodat bezoekers zonder jouw tussenkomst online inzage in jouw agenda hebben (enkel voor wat betreft je beschikbaarheid welteverstaan) en een sessie/behandeling kunnen boeken of een afspraak kunnen maken. Ook kan ik een online event agenda installeren waarop je al jouw geplande lezingen, workshops en opleidingen kunt weergeven, al dan niet inclusief opgaveformulier en ticketverkoop.

# Email handtekening
Ieder contactmoment laat een indruk achter bij de ontvanger. Dus zowel de vormgeving, en de consistentie hierin, als de inhoud zijn hierin van groot belang. Een professionele email handtekening is een mooi medium om jouw contactgegevens te delen en de ontvanger te prikkelen jouw site te bezoeken, zich in te schrijven voor jouw nieuwsbrief, jou te volgen op Social Media, jouw webshop te bezoeken e.d.

Lees meer

Blog

'Bloggen is naar mijn mening een van de belangrijkste elementen voor het succes van elke online business'


En ik adviseer dit dan ook als integraal onderdeel van de online (content) marketing strategie van mijn klanten. Hiermee kun je aan de bezoeker laten zien over welke expertise je beschikt en wat jouw unieke visie en stijl is. Op je blog kun je ook een reactiemogelijkheid per item installeren zodat hij/zij rechtstreeks met je in interactie kan gaan. Ook kun je hen de gelegenheid bieden ieder blog item te delen op Social Media; wat weer bijdraagt aan jouw online zichtbaarheid en promotie.

# Bouw & Design
Ben je nieuw qua bloggen? zie mijn web design diensten voor de bouw en het design van jouw unieke blog.

# Content Creatie
Zie mijn content creatie diensten voor het (in)vullen van jouw blog met 100% unieke content. Ook help ik je graag met een planning voor je content of manieren om deze nog meer voor je te laten werken. Ook kan ik relevante (vak)tijdschriften of ezines (digitaal tijdschrift) benaderen met het verzoek jou content door te plaatsen in hun medium voor extra bekendheid en promotie.

# Beheer & Onderhoud
Zodra je blog online is, is regelmatig updaten van groot belang, ik doe dit graag voor je. Je wilt immers de aandacht vasthouden van jouw bezoekers en een gestaag groeiend publiek een goede reden geven alsmaar terug komen naar je blog en website. Zodra een nieuw blog item beschikbaar is, kan ik deze op je blog plaatsen.

Lees meer

incentive: ebook

'Delen is immers vermenigvuldigen'


# Bouw & Design
Ik creëer een ebook (pdf) voor je, welke je als incentive (cadeau) in kunt zetten om op je website te ruilen voor een emailadres van een potentiële klant om zo een mailing lijst op te bouwen. Delen is immers vermenigvuldigen :). Het opbouwen van deze mailing lijst is uitermate belangrijk aangezien je die lijst, binnen je online marketing, kunt gaan gebruiken om de voordelen van jouw diensten/producten bij hen onder de aandacht te brengen. Rechtstreeks in hun inbox.

# Content Creatie
Ook kan ik de content voor je schrijven, mocht je nog niet iets tot je beschikking hebben, vanuit mijn content creatie service. Gedestilleerd vanuit bestaande informatie of vanuit het niets, bijvoorbeeld in aansluiting op een thema. Ook de vormgeving neem ik voor mijn rekening, passend binnen jouw branding. Er bestaat bijvoorbeeld ook de mogelijkheid dat dit ebook online door te bladeren is, zodat het oogt als een online magazine (Ezine). Er zijn vele varianten mogelijk voor een incentive, een ebook is er 1 van. Ik denk graag met je mee.

Online kun je dit ebook o.a. via jouw site promoten. Is jouw site gebouwd in Adobe Business Catalyst dan kan ik een inschrijfveld, een bedankt pagina en een autoresponder email in je site integreren.

Lees meer

nieuwsbrief

'Een fantastisch medium om je bestaande klantenkring op de hoogte te houden van je producten en diensten en betrokkenheid te vergroten'


Daarnaast leent het zich er uitstekend voor om activiteiten/events te promoten, uitbreidingen van je shop assortiment te melden en trouwe klanten aanbiedingen te doen en zo loyaliteit te vergroten en te belonen. En kun je door middel van een online incentive (cadeau, zoals een ebook) nieuwe klanten prikkelen zich in te schrijven voor je nieuwsbrief en hen zo toe te voegen als potentiële klant.

# Bouw & Design
Heb je nog geen nieuwsbrief? Ik maak er graag 1 voor je. Dit kan in Mailchimp als je al een bestaande website hebt. Als deze in Adobe Business Catalyst of Muse wordt gehost, kan ik deze daarbinnen voor je ontwerpen en kun je deze van daaruit versturen (kortom, geen separate plugins/programma's nodig en al jouw bezoekerstatistieken op 1 plek). Wil je het liefst ook het wekelijks/maandelijks aanmaken en versturen uitbesteden dan help ik je hier graag bij.

# Content Creatie
Wil je je zelfs over de inhoud niet druk hoeven maken? Dan help ik je graag met mijn content creatie diensten, voor het (in)vullen van jouw nieuwsbrief met 100% unieke content. Ook help ik je graag met een planning voor je content of manieren om deze nog meer voor je te laten werken.

Lees meer

Social media

'Social Media is niet meer weg te denken uit het speelveld van online marketing'


Met name Facebook, Twitter en LinkedIn zijn de meest bekende en effectieve Social Media systemen om bekendheid en zichtbaarheid te genereren voor jouw bedrijf, (potentiële) klanten dichter naar je toe te trekken en jouw producten en diensten zover mogelijk over het internet te verspreiden. Daarnaast kun je ook denken aan Pinterest, Google Plus, Youtube e.d.

# Bouw & Design
Ik kan je helpen professioneel zichtbaar te zijn op deze 3 bekendste platforms door middel van helder en fraai vorm gegeven profielen, in dezelfde look & feel als jouw site. Door de juiste buttons, informatie en onderlinge verwijzingen worden bezoekers van daaruit doorgeleid naar jouw website, kunnen ze zich inschrijven voor je nieuwsbrief e.d.

Dit in combinatie met Social Media buttons op jouw blog en site zorgt ervoor dat (potentiële) klanten jouw bedrijf via de diverse media weten te vinden, kunnen volgen en je dit alles effectief in kunt zetten voor je online marketing.

# Beheer & Onderhoud
Zodra jouw Social Media accounts aangemaakt en ingericht zijn, is regelmatig updaten van groot belang, ik help je hier graag bij. Je wilt immers de aandacht vasthouden van jouw bezoekers en waarborgen dat je voor jouw publiek zichtbaar bent en blijft. Zodra een nieuw blog item en/of nieuwsbrief voorhanden is, zal ik deze op jouw accounts plaatsen. Ook zal ik Facebook events aanmaken in geval van nieuwe activiteiten.

NB in geval van Social Media is structurele interactie met jouw publiek van groot belang voor de effectiviteit. Zodat je jouw online zichtbaarheid vergroot, je een gestaag publiek aan je bindt en hun aandacht vasthoudt. Ik zorg voor de fundering waarop je dit zelf verder uit kunt bouwen.

Lees meer
Top