Waarom mijn fascinatie voor bewustzijn en computertechnologie?

Yfke Laanstra

Het zijn twee onderwerpen die ogenschijnlijk ver uit elkaar liggen, bijna elkaars tegenovergestelde. Maar niets is wat het lijkt ;)

Sinds mijn 20e heb ik me ondergedompeld in alles wat er maar te lezen is rondom bewustzijn, persoonlijke groei & ontwikkeling en spiritualiteit. Nou, niet alles; maar wel veel. In mijn drang dingen te willen begrijpen, doorgronden, analyseren en verbanden te kunnen leggen.

In die periode, na een kleine identiteitscrisis, besloot ik namelijk onder behandeling te gaan van een psychotherapeut. Het enige dat ik wist was dat ik me al tijden labiel voelde, bang was om alleen te zijn, paniek in mijn lijf kon voelen maar zelf geen enkele notie had van wat er met me aan de hand was. Feitelijk was dit alles in gang gezet door een onschuldige communicatie training op mijn toenmalige werk, waar de trainer in kwestie me tijdens een oefening volledig doorzag, door mijn façade prikte. Aan de buitenkant was er niets te zien, wat er gezegd werd leek niets voor te stellen. De rest van de dag was ik echter compleet de weg kwijt, kon ik alleen maar huilen en wist ik niet waar ik het zoeken moest. Ik kan me dit nog als de dag van gisteren herinneren. Na enkele dagen met mijn ziel onder mijn arm te hebben gelopen ben ik via mijn werk een traject gestart bij deze psychotherapeut en gingen mijn sessies van start.

Een holistische benadering
Achteraf gezien startte hiermee feitelijk een reis naar mezelf, naar wie ik werkelijk ben en wat ik hier te doen heb. Naar een holistische kijk op welzijn en menselijk potentieel. Dit leidde me o.a. naar een opleiding tot Holistisch Coach/Therapeut in Amersfoort, een opleiding tot Holistic Health Counselor in New York. En dit inspireerde me om mijn bedrijf Holistic Consultant te noemen, mijn app Holistic PDA en mijn blog alias Holistic Hacker. Mijn focus ligt op het ontwikkelen van diensten en producten die bijdragen aan het welzijn en bewustzijn van de gebruikers.

Maar wat houdt een holistische visie nu eigenlijk in? Voor mij betekent dit verder kijken dan ‘slechts’ het menselijk lichaam, dan hetgeen we met onze zintuigen kunnen waarnemen, dan wat we kunnen meten en in kaart brengen. Het besef dat we het merendeel van de aanwezige dimensies niet met het blote oog kunnen waarnemen, dat we zelf uit meerdere dimensies bestaan. Dat we naast onze fysieke dimensie ook bestaan uit emotionele, mentale en spirituele of astrale dimensies.

Out of the Box
Voor mij betekent het vooral buiten de kaders denken, out of the box, verder kijken dan je neus lang is en niets voor waar aannemen. Niet iets aannemen simpelweg omdat je ouders dat zeggen, omdat dit in je familie gangbaar is, omdat de maatschappij, onze onderwijsinstituten, kennisinstellingen dit zegt of dat onze wetenschap beweert dit aangetoond te hebben.

Onderzoek alles en behoudt het goede

Van nature ben ik een onderzoeker, wil ik de waarheid boven tafel krijgen, nieuwe invalshoeken vinden, verbanden leggen en hierin mijn medemens inspireren hetzelfde te doen. Er is namelijk niet 1 waarheid, ieder heeft zijn/haar eigen waarheid. En hier kom je naar mijn mening enkel achter door zelf op onderzoek uit te gaan.

'In mijn zoektocht naar bewustzijn, welzijn, naar de grotere vragen in het leven als ‘wie ben ik’, ‘wat ben ik’ en ‘wat heb ik hier te doen’ werd me al snel duidelijk dat niets is wat het lijkt. Los nog van hoe onze perceptie wordt gekleurd door onze eigen overtuigingen en referentiekader.'

Mij kun je inmiddels midden in de nacht wakker maken voor een goed gesprek over kwantum fysica, DNA, buitenaards leven, voeding voor lichaam & ziel, heilige geometrie en oude beschavingen. Daarnaast krijg ik geen genoeg van alles wat met computers, online media, gadgets en de virtuele realiteit te maken heeft. Laptops, smartphones en tablets zijn mijn verlengde: ik ben 24/7 online, in meerdere opzichten ;)

The Matrix
Een van mijn favoriete films aller tijden is The Matrix en hierin wordt dit feilloos uitgebeeld. Voor degene die deze film niet hebben gezien: de hypothese hierin is dat we gevangen zitten in een schijnwerkelijkheid genaamd ‘The Matrix’, een computer simulatie met als hoofd programmering het in stand houden van een slaven ras met de opdracht ‘buy, consume, die’. Waarin we (voor en achter de schermen) getraind en gemanipuleerd worden te geloven dat materieel gewin geluk brengt, macht essentieel is en we controle van buitenaf nodig hebben omdat we anders losgeslagen projectielen zijn. Ja, zelfs in zonde worden geboren. Ieder individu heeft de keuze om hieruit al dan niet te ontwaken.

Buiten dit computer programma zijn we echter onsterfelijk, hebben we ongekend potentieel en zijn we onaantastbaar, veel grootser dan we ons ooit met onze 3D brein kunnen voorstellen.


Wie ben ik
Persoonlijke groei en bewustwording is voeding voor onze ziel en we zijn er op uit om te geven, te delen en in harmonie samen te leven. We hebben ongekend potentieel en het is aan ieder van ons om je dit weer te herinneren en dit potentieel te (her)activeren.

The Matrix was voor mij de eerste film die computer analogie gebruikte om onze werkelijkheid te beschrijven en hoe meer ik me verdiep in al deze onderwerpen, hoe meer ik me realiseer dat deze film bijna van profetische proporties is.

Ons lichaam is feitelijk een onwaarschijnlijk complexe biologische computer, met onze hersenen als mainframe/ CPU (Central Processing Unit). We lopen werkelijk over van beperkende programmeringen, die ons beperken in ons zelfbeeld, onze perceptie van de realiteit om ons heen en hoe deze tot stand komt. Die ons beperkt in het zien van onze eigen creatie- en manifestatiekracht.

Vooruitgang of afleiding?
Het is geen toeval dat computer technologieën zich momenteel in een exponentiele groei curve bevinden, dat er meer en meer aandacht komt voor het samengaan van biologie en technologie. En dat computer technologie, hardware of software, buitengewoon gepromoot wordt en alsmaar meer wordt geïntegreerd in ons dagelijks leven. Dit is niet simpelweg een logische, evolutionaire ontwikkeling in onze beschaving. Dit gaat veel verder dan dat, veel verder…

Welcome to the real world…

Meer als dit lezen? 

Maak dan via onderstaande button een (gratis) account aan voor mijn User Innerface, hier vind je alle full-length artikelen en veel meer. Wil je meer ontdekken over het snijvlak van bewustzijn, computertechnologie en menselijk potentieel? Schrijf je in voor mijn Nieuws Update bovenaan deze pagina.

* Nodig

Reacties


Top